Spuiten
Uitdeuken
Krassen verwijderen
Werkplaats

Autoschade, wat nu?

Bij binnenkomst in ons bedrijf wordt u ontvangen door een van onze medewerkers die uw gegevens noteert en u een vervangende auto ter beschikking stelt.

Vaststellen schade
Nadat uw gegevens zijn genoteerd, neemt onze calculator de
schade op en wordt het voertuig ingepland. De schade wordt
door ons voorgelegd aan experts bij uw verzekeringsmaatschappij.
 

Demontage
Regelmatig blijft schade beperkt tot bepaalde onderdelen van uw auto. In dat geval zorgen onze medewerkers voor een vakkundige verwijdering van het beschadigde onderdeel. Onderdelen die niet meer bruikbaar zijn worden verwijderd en vervangen door originele onderdelen.


Plaatwerk
Na het demonteren wordt het, eventueel nieuw plaatwerk aan het voertuig passend gemaakt volgens fabrieksnormen. Dit kan op verschillende manieren: deels geschroefd, deels gepuntlast of gelijmd. Plaatwerk wordt uitgedeukt door middel van een trekapparaat, hamer en uitdeuktas.


Voorbewerking
In de voorbewerking wordt de uitgedeukte auto
voorbereid voor de spuitcabine. De beschadigde delen worder geplamuurd en strak gemaakt en meteen met een roestwerende en vullende primer gespoten. Na een tweede
schuurbeurt wordt de auto  afgeplakt en gespoten.


Spuiten
De auto gaat in een van onze spuitcabines. De kleur wordt via
een volledig geautomatiseerd procede samengesteld zodat het te spuiten deel in de juiste kleur kan worden hersteld. Vervolgens wordt de auto gedroogd. 
 

Montage
Eerder gedemonteerde onderdelen zoals koplampen, bumpers worden hier gemonteerd. Daarna wordt de auto van binnen schoongemaakt en buiten gewassen. Na de eindcontrole wordt het voertuig weer aan u aangeboden.